Betonproducten

Wij zijn verhuisd...

U kan ons vinden in de Hoevestraat 2, 3401 Landen (Waasmont) met ingang langs de Middenstraat.

We gaan alleen nog maar verder met ecologische bouwmaterialen als bijberoep!

Gelieve te mailen naar info@duurzaam-bouwen.be of info@ecologischebouwmaterialen.be om een afspraak te maken.

Wij zien u graag terug...

Betonproducten


Snelbeton Betonblokken Stapelblokken Bestrating Lateien Welfsels Potten en Balken Putten en Toebehoren 


Snelbeton

Compactuna BETON NM Rapid

 


Knauf Turbo beton

 


Betonblokken

Standaard holle betonblokken worden samengesteld uit zuiver natuurlijke grondstoffen zoals gebroken steenslag, natuurlijke zandsoorten en grijze cement. Deze betonblokken worden volgens de hoogste kwaliteitsprincipes vervaardigd, voorafgegaan door een selectieve grondstoffencontrole.

De blokken vertonen aan beide zijden een regelmatig fijn gekorreld aspect en zijn perfect rechthoekig en vormvast. Door een sterke verdichting verkrijgen de blokken een fijne structuur waardoor ze tevens zeer geschikt zijn voor zichtwerk.

Verschillende afmetingen steeds minstens 1 pallet op stock:

 • 39x9x19cm
 • 39x14x19cm
 • 39x19x19cm
 • 39x29x19cm

Andere afmetingen verkrijgbaar op bestelling.


Stapelblokken

Stapelblokken worden samengesteld uit zuiver natuurlijke grondstoffen zoals gebroken steenslag, natuurlijke zandsoorten en grijze cement.
Deze blokken worden volgens de hoogste kwaliteitsprincipes vervaardigd, voorafgegaan door een selectieve grondstoffencontrole.

De holle betonblokken worden droog in rijen op elkaar gestapeld. De holle kanalen in de stapelblok worden indien nodig voorzien van bewapening en gevuld met beton.
Op deze manier ontstaat een stabiele gewapende betonmuur welke zeer vlak en homogeen is. De structuur van de stapelblokken is een ideale ondergrond voor pleisterwerk.
Nutsleidingen zoals water en electriciteit kunnen rechtstreeks in de muur geplaatst worden. Door de eenvoudige manier van plaatsen is geen speciale vakkennis vereist en is het de aangewezen manier om gewapende betonwanden te maken, voor aannemer en zelf bouwer. Stapelblokken worden toegepast in de industriebouw, woningbouw, landbouwsector, kelders, keermuren, zwembaden, vijvers, waperputten, stallingen, sleufsilo's …

Deze stapelbloken zijn te verkrijgen in 2 maten (lxbxh), nl 39x19x19cm en 39x29x19cm
Enkel verkrijgbaar op bestelling


Bestrating

Betonklinkers

Een uitgebreid gamma aan betonklinkers in verschillende lengtes, breedtes en diktes is te bezichtigen in ons toonpark.
U kan ook een kijkje nemen op de websites van onze leveranciers:

Betontegels

Deze tegels of betondallen worden geproduceerd op basis van hoogwaardig beton. De betondal wordt gemaakt met rechte kanten. De tegels zijn voorzien van een slijtlaag.
Klassieke betondallen zijn standaard beschikbaar in dikte 4cm in grijze kleur. In rode kleur of in andere dikte (5 of 6cm) zijn deze dallen verkrijgbaar op bestelling.

Silextegels

Deze tegels zijn uitgewassen grindsiertegels bestaande uit een grondlaag in hoogwaardig beton en een toplaag in uitgewassen natuursteenkorrels.
Steeds voorradig in 40x40x4cm.
Andere afmeting 50x50x5cm verkrijgbaar op bestelling

Boordstenen

Deze lineaire elementen worden geproduceerd op basis van hoogwaardig beton.
Om plaatsing te vergemakkelijken, verbeteren en verstevigen hebben deze boordstenen een tand-en-groef-systeem: aan één zijde heeft de boordsteen een halfcirkelvormige tand, aan de andere zijde een halfcirkelvormige uitsparing of groef.
De boordstenen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen in kleur grijs en antraciet:

 • 100x15x5cm
 • 100x20x6cm
 • 100x30x6cm

Lateien

Betonlateien in voorgespannen beton worden gebruikt voor het overspannen van deur- en raamopeningen in het metselwerk. Het draagvermogen komt tot stand door samenwerking van de voorgespannen latei met het metselwerk (principe van driehoeksbelasting). Samen vormen ze één stevige balk.
Verschillende afmetingen steeds op stock:

 • 9x120x6cm
 • 9x140x6cm
 • 9x160x6cm
 • 9x220x6cm
 • 9x240x6cm
 • 9x260x6cm
 • 9x300x6cm
 • 14x120x6cm
 • 14x140x6cm
 • 14x160x6cm
 • 14x200x6cm
 • 14x220x6cm
 • 14x240x6cm
 • 14x260x6cm
 • 14x280x6cm
 • 14x300x6cm
 • 14x320x6cm
 • 14x340x6cm
 • 14x360x6cm 
 • 19x120x6cm
 • 19x140x6cm
 • 19x160x6cm
 • 19x200x6cm
 • 19x220x6cm
 • 19x240x6cm
 • 19x260x6cm
 • 19x280x6cm
 • 19x300x6cm

Welfsels

Dit zijn geprefabriceerde voorgespannen vloerelementen. Deze welfsels worden gebruikt in toepassingen waar grote overspanningen, zware belastingen en/of kleine constructiehoogtes gevraagd worden. De welfsels zijn voorzien van cilindervormige kanalen om het eigen gewicht te beperken. Welfsels zijn zeer geschikt om te combineren met hulpstukken zoals pasplaten, raveelconstructies, uitsparingen, opleggingen, sleuven en hamerkopverbindingen. Bovendien zijn er meerdere systemen mogelijk om de welfsels te combineren met isolatie.
Op basis van hun afmetingen bedraagt de brandweerstand van de welfsels in voorgespannen beton minimaal 60 minuten.
Deze welfsels zijn te verkrijgen in verschillende lengtes, breedtes en diktes.
Gelieve hierover te informeren in de zaak, via telefoon of mail.
Enkel verkrijgbaar op bestelling.


Potten en Balken

Potten en balken zijn samengestelde of composietvloeren. Ze bestaan uit voorgespannen betonbalken met vulelementen, aangevuld met wapening. Op de werf wordt nog een laag beton opgestort. Zo ontstaat één monoliet geheel. Het beton vormt een wig tussen balk en vulelement en is tegelijkertijd de druklaag.
Bij de montage worden meestal stutten geplaatst. Gebruik je tralieliggers en met voorspanwapening versterkte balken? Dan kan het ook zonder stutten. Het vloersysteem kan manueel en zonder kraan geplaatst worden. Dat is mogelijk voor alle gebouwtypes, zowel nieuwbouw als renovatie.
De balken in T-vorm worden in de fabriek in mallen gegoten. Ze hebben daardoor een uitzonderlijk hoge maatvastheid. Met hun voorgespannen wapening zijn ze ook nog eens heel performant.
Balken liggen parallel, meestal met een tussenafstand van 60 cm (h.o.h.). Soms liggen ze per twee.
Er zijn verschillende formaten mogelijk: 11 cm hoog (met een breedte van 10 cm), 13 of 17 cm (met een breedte van 11,5 cm).
De vulelementen vormen in feite de bekisting. Ze komten tussen de balken te liggen.
Licht of zwaar, uit beton, baksteen, polystyreen of hout: er zijn heel wat soorten en vormen. Voor elke functie is er een optimale oplossing: laag gewicht voor opslag op de werf, voor thermische isolatie of thermisch comfort, in functie van de gewenste afwerking (bepleistering of verlaagd plafond),...
De vulblokken kunnen een hoogte van 12 tot 25 cm hebben. De ideale maat kies je in functie van de te dragen last, de overspanning en eventuele andere eisen (bijvoorbeeld brandwerendheid).
Meer informatie te bekomen via mail, telefoon of ter plaatse.


Putten en Toebehoren

Waterzuiveringsstations

Deze installaties zijn vervaardigd uit solide en betrouwbare onderdelen (beton, polyethyleen en inox). Bovendien zijn pompen en elektriciteit in de kuip overbodig (naargelang het model).
De installaties zijn gebaseerd op de techniek van het ondergedompeld belucht vastbed.
Deze beproefde techniek garandeert een lage productie van secundair slib. Door de specifieke oppervlakte, vorm, goede vasthechting en homogene en goed verdeelde beluchting is het risico op dichtslibben zo goed als uitgesloten. Deze compacte installaties zijn eenvoudig ondergronds te plaatsen en makkelijk en probleemloos aan te sluiten door de hoge inlaat én uitlaat.
In verschillende maten op bestelling verkrijgbaar, leverbaar en afhankelijk van de situatie plaatsbaar met een kraan.

Regenwaterputten

Deze regenwaterputten zijn vervaardigd uit machinaal getrild en gewapend beton. De wanden zijn konisch uitgevoerd en de bovenplaat is voorzien van een vierkant mangat.
Uiteraard is een goede en veilige waterkwaliteit essentieel. Aangezien regenwater licht zuur kan zijn, slaat u hemelwater het best op in een betonnen put.
Beton neutraliseert immers de zuurtegraad dankzij de aanwezigheid van calcium en magnesium.
Het huishoudelijk gebruik van regenwater is aanbevolen voor oa het onderhouden van vloertegels, het spoelen van het toilet, het wassen van de auto en het besproeien van kamer- en tuinplanten. Zonder bijkomende behandeling is gefilterd, zacht regenwater ook perfect geschikt om de was te doen.
In verschillende maten op bestelling verkrijgbaar, leverbaar en afhankelijk van de situatie plaatsbaar met een kraan.

Infiltratieputten

Dit type ondergrondse reservoirs is uitermate geschikt om overtollig hemelwater op te nemen, vaak als overloop van de regenwaterput. Het water wordt gewoon afgevoerd in de bodem. De aanleg ervan zal dan ook leiden tot de aanvulling van de grondwaterreserves. Voor de installatie van een infiltratieput kunt u gebruik maken van de volgende oplossingen:

 • Putringen: deze zijn leverbaar met en zonder perforaties. Geperforeerd kunnen ze op elkaar gestapeld worden en aldus dienen als zak- of infiltratieput.
 • Verzinkputten: wanneer ze rondom voorzien zijn van gaten, kunnen deze perfect gebruikt worden als infiltratieputten. Let wel, voor het gebruik ervan is steeds toelating vereist van de gemeentelijke overheid.

In verschillende maten op bestelling verkrijgbaar, leverbaar en afhankelijk van de situatie plaatsbaar met een kraan.

Septische putten

Een septische put is een cilindervormige vergaarbak die ruwweg samengesteld is uit drie lagen. De zwaartekracht scheidt de bezinkbare deeltjes van de vloeistof. In de onderste laag bevindt zich de bezonken, vaste materie.
Die is onderhevig aan een anaeroob proces: het vaste materiaal verteert langzaam en wordt omgezet in vloeibaar materiaal.
De tweede laag van de put bestaat uit die vloeibare afvalstoffen en de bovenste laag bestaat uit vaste stoffen die drijven aan de oppervlakte.
De vloeistof wordt zonder problemen geloosd in het rioleringsstelsel of komt terecht in een waterzuiveringsinstallatie.
Het vaste residu hoopt zich langzaam op. Daarom moet een septische put sporadisch leeggemaakt worden.
In verschillende maten op bestelling verkrijgbaar, leverbaar en afhankelijk van de situatie plaatsbaar met een kraan.

Toebehoren

Het betreft hier een uitgebreid gamma controleputjes, deksels en ophogingen, verkrijgbaar in verschillende maten. Toezichtputten maken niet alleen de opvang van water mogelijk, maar vergemakkelijken ook de controle, inspectie en monstername van de regenwater- en/of waterzuiveringsinstallatie.
Tegelijk zijn ze uitermate geschikt voor de ophoging van septische putten, regenwaterputten en waterzuiveringsstations. Een aantal modellen zijn zelfs specifiek uitgerust voor gebruik in bepaalde verkeerszones.