Wij zijn verhuisd...

U kan ons vinden in de Hoevestraat 2, 3401 Landen (Waasmont) met ingang langs de Middenstraat.

We gaan alleen nog maar verder met ecologische bouwmaterialen als bijberoep!

Gelieve te mailen naar info@duurzaam-bouwen.be of info@ecologischebouwmaterialen.be om een afspraak te maken.

Wij zien u graag terug...

Fakro dakvensters


 

FAKRO dakvensters zijn vandaag wereldwijd bekend.
Topkwaliteit en een ruim assortiment aan producten en accessoires komen tegemoet aan de best geïnformeerde klanten. Voor FAKRO is innovatie cruciaal.
Het is een van de meest innovatieve Poolse bedrijven. Deze innovatie is de drijvende kracht achter het bedrijf.
Het doel van FAKRO is producten van de hoogste kwaliteit aan te bieden en aan de verwachtingen van de klanten wereldwijd te voldoen.
De kwaliteitscontrole is conform de meest strenge Europese eisen en is een hoofdonderdeel in het productieproces van FAKRO.
FAKRO test ook zelf zijn producten op hun kwaliteit in eigen laboratoria. Dit gebeurt voor zowel de afgewerkte producten alsook voor de afzonderlijke componenten ervan.
Dankzij zijn vele kwaliteiten is hout een fel gegeerd product in de woningbouw: duurzaamheid, diversiteit, esthetiek, warmte.
Voor zijn producten gebruikt FAKRO enkel de grove den “Pinus sylvestris”, een conifeer van eerste kwaliteit uit Noord- Europa.
Dit hout wordt vervolgens gedroogd in volledig geautomatiseerde ovens tot het een vochtgehalte van 12% heeft.
FAKRO is zich bewust van de ecologische waarde van het bos en weet zeer goed dat ontbossing weegt op het milieu.
Daarom engageert FAKRO zich ook zelf in een politiek van conservatie en duurzame vernieuwing van zijn bossen, en wordt er daarenboven enkel beroep gedaan op houtleveranciers die FSC gecertificeerd zijn (Forest Stewardship Council).
Deze dakvensters beschikken over verschillende interessante eigenschappen:

 • geïntegreerd continu regelbaar ventilatierooster
 • grote ventilatiecapaciteit
 • optimale thermische isolatie
 • maximaal glasoppervlak
 • bediening aan de onderzijde
 • gehard glas (breukvrij, bestand tegen hagel)
 • elektrische bedieningssystemen
 • uniek preSelect© uitzet-tuimeldakvenster

10 redenen om voor een FAKRO dakvenster te kiezen:

 1. Optimale thermische isolatie
  FAKRO dakvensters hebben een sterke reputatie op het vlak van thermische isolatie.  Dankzij het gebruik van 2- tot 4- lagig glas met U-waarden van 1,1 tot zelfs 0,3 W/m²K behoren FAKRO dakvensters tot de absolute top. Daarenboven hebben bijna alle   beglazingen een TGI-spacer (warme afstandshouder - met ingebouwde  koudebrugonderbreking). Zo worden koudebruggen vermeden en condensatie aan de randen tegengegaan. Bijkomend kunnen alle dakvensters voorzien worden van onze speciale isolerende gootstukken Thermo en Isorama. Dat resulteert in ongekende thermische prestaties voor het venster in zijn geheel.

 2. Continu regelbare ventilatie
  F
  AKRO dakvensters bieden diverse, continu regelbare ventilatiemogelijkheden aan mét volledig gesloten raamvleugel. U hebt de keuze tussen uitvoeringen zonder ventilatierooster, met minimumventilatie (V10), met normale ventilatie (V40P) en met sterk verhoogde ventilatie (V50P). Dit geeft ongekende mogelijkheden naar de EPB-reglementering toe.

 3. Inbraakvertragende kwaliteiten
  Dakvensters kunnen als bereikbare gevelelementen worden beschouwd die beveiligd moeten worden. FAKRO dakvensters zijn daarom uitgerust met het inbraakvertragende  topSafe-systeem. Recent werd bovendien de Secure-uitvoering gelanceerd. Hierbij kunnen de glaslatten niet meer van buitenaf verwijderd worden en heeft de klink onderaan een slot.

 4. Conform nieuwe norm NBN S 23-002
  FAKRO dakvensters in de Safe- en Secure-uitvoering zijn voorzien van gelaagd glas 33.2 aan de binnenzijde. Daarmee beantwoorden ze volledig aan de nieuwe norm NBN S 23-002.
  Het niet naleven van deze norm speelt onvermijdelijk een rol bij de beoordeling van aansprakelijkheden bij persoonsongevallen!

 5. Comfortabele handgreep onderaan
  FAKRO dakvensters hebben de handgreep onderaan. Daarom zijn ze altijd makkelijk bereikbaar, ook voor kleinere mensen of wanneer het dakvenster hoger geplaatst is.

 6. Hoogwaardige afwerking
  FAKRO dakvensters zijn vacuüm geïmpregneerd en bieden een bijzonder hoge afwerkingsgraad en houtkwaliteit. De raamvleugels zijn niet alleen aan de binnenzijde  maar ook aan de niet-zichbare buitenzijde volledig afgelakt. Dat garandeert een langere  levensduur.

 7. 20 jaar garantie op glas
  FAKRO dakvensters bieden 20 jaar garantie op het glas en zelfs levenslang tegen breuk  door hagel.

 8. Maatwerk op aanvraag
  FAKRO dakvensters zijn op maat te verkrijgen, ideaal voor renovatieprojecten.

 9. Ook in PVC verkrijgbaar
  FAKRO dakvensters bestaan niet alleen in naturel hout en wit gelakt hout maar ook in wit  PVC. In die uitvoering zijn ze bijna 100% recycleerbaar. Verschillende uitvoeringen in  hout worden reeds als FSC uitgeleverd!

 10. FAKRO blijft innoveren
  FAKRO innoveert voortdurend! Een recent voorbeeld: de nieuwe reeks tuimeldakvensters met verhoogde tuimelas, verkrijgbaar tot 2,06 m hoogte (proSky) en zelfs tot 2,55 m hoogte (Duet proSky).

 

U kan altijd een kijkje nemen op de website www.fakro.be, of informatie bekomen via telefoon, mail of in onze toonzaal.