Bouwfolie

Wij zijn verhuisd...

U kan ons vinden in de Hoevestraat 2, 3401 Landen (Waasmont) met ingang langs de Middenstraat.

We gaan alleen nog maar verder met ecologische bouwmaterialen als bijberoep!

Gelieve te mailen naar info@duurzaam-bouwen.be of info@ecologischebouwmaterialen.be om een afspraak te maken.

Wij zien u graag terug...

Folies en Toebehoren


Antiworteldoek Geotextiel Bouwfolie Noppenfolie DPC-Folie Chaperandisolatie 


Antiworteldoek

Zoals de naam het zelf zegt, wordt deze folie gebruikt om worteldoorgroei tegen te gaan en onkruidgroei te voorkomen. Daarnaast kan antiworteldoek gebruikt worden om laagvermenging te bestrijden (vb: onder siergrind, houtsnippers, boomschors, dolomiet, … ). Het doek heeft een zeer lange levensduur en heeft een hoge drukvastheid, terwijl het water er gewoon doorheen wegzakt in de grond.
Antiworteldoek is een geweven polypropyleen doek van 90gr/m² waarin een ruiteffect voorzien is. Dit ruiteffect laat toe dat het aanplanten sneller verloopt en schematischer kan aangepakt worden. De doek is lichtdicht geweven en heeft een hoge UV-stabiliteit.
Rol van 2,1m breed, te koop per meter of per rol.


Geotextiel

Geotextiel is een waterdoorlatend textiel, dat gebruikt wordt in de bouw als
hulpmiddel bij ondergrondse constructies voor scheiding, filtering, versterking en
bescherming. Geotextiel verstevigt de bodem en dient als scheidingslaag met de ondergrond om vermenging tegen te gaan. Tevens dient hij als filter en verbetert hij het dragend vermogen. Doordat hij water opneemt en geleidelijk weer afgeeft aan de ondergrond wordt hij ook veelvuldig gebruikt als drainagedoek bij de aanleg van sportvelden en terreinen. Je kan geotextiel ook gebruiken onder opritten met kiezel en dolomiet, dit om spoor- en plasvorming tegen te gaan.
Geotextieldoek is een niet-geweven polypropyleen doek van 130gr/m²
Rol van 1x50m (50m²) of 2x50m (100m²)


Bouwfolie

Polyethyleen bouwfolie is ideaal voor het afschermen en afdichten tijdens de zogeheten open bouwfase van een bouwproject. Ook onder de betonvloeren wordt bouwfolie veelvuldig gebruikt en dit voor het vasthouden van het vocht in de beton (bij het storten) en de beton te beschermen tegen betonrot door vocht (na de uitharding). De folie is voordelig, helpt schade te voorkomen en verbetert de arbeidsomstandigheden waardoor de productiviteit kan stijgen. De grondstof polyethyleen is goed recycleerbaar en heeft een lage milieubelasting.
Doorzichtige rol van 6m breed, te koop per meter of per rol.
Grijze rol van 4 of 6m breed, te koop per meter of per rol.)


Noppenfolie

Noppenfolie is een membraan in polyethyleen met hoge densiteit dat dankzij zijn symmetrisch reliëf een voortdurende drainage en ventilatie brengt voor de ingegraven ruimten. De folie weerstaat aan wortels, steenslag en druk. Hij gedraagt zich onveranderlijk bij lage temperaturen en is bestand tegen sommige anorganische zuren aanwezig in de grond.
Toepassingen: bescherming van funderingsmuren, bescherming tegen opkomend vocht, geluidsisolatie onder de vloer, isolatie voor bekisting, tussen muren en als onderlaag bij ingesloten tuinen, …
Eigenschappen:

  • hoge densiteit polyethyleen (HDPE)
  • drukvastheid: ca 400kN/m²
  • noppenhoogte: ca 8mm
  • noppenaantal: 1860st/m²
  • luchtvolume tussen de noppen: ca 5,3L/m²
  • drainage vermogen: 4,6L/m²
  • beschermen tegen UV: temp van -40°C tot 80°C
  • brandklasse B volgens DIN 4 102

Zwarte rol van 1,5 of 2m breed, te koop per meter of per rol van 20m


DPC-folie

DPC folie is een vochtkerende folie voor afdichtingen in bouwconstructies. Ondoorlaatbaar voor water, wordt niet aangetast door de zich in het water bevindende zuren, is rottingsvrij en niet giftig. Milieuvriendelijk omdat het van polyethyleen gemaakt wordt, bij productie en verbranding komen geen schadelijke stoffen vrij. DPC folie is zeer goed recycleerbaar. Toepasbaar in funderingen, kozijnaansluitingen, muurlateien en eventuele ‘verborgen plaatsen’ in de bouwconstructies. DPC folie is gemakkelijk te verwerken, is scheurvast en voorzien van een gewafeld oppervlak, dit ter bevordering van een goede hechting en tegen het afschuiven van de mortel.
Zwarte rol van 15, 30, 50 of 60cm breed en telkens 30m lang.


Chaperandisolatie

Randisolatie wordt geplaatst tussen de chape en de muur maar steekt 20mm boven de vloerafwerking uit. De randstroken voorkomen contactgeluid via de muren en zijn ook geschikt als uitzettingsvoeg tussen de dekvloer en muur.
Witte rol van 12 of 15 cm breed, 5mm dik en 100m lang.