Steensoorten

Wij zijn verhuisd...

U kan ons vinden in de Hoevestraat 2, 3401 Landen (Waasmont) met ingang langs de Middenstraat.

We gaan alleen nog maar verder met ecologische bouwmaterialen als bijberoep!

Gelieve te mailen naar info@duurzaam-bouwen.be of info@ecologischebouwmaterialen.be om een afspraak te maken.

Wij zien u graag terug...

Steensoorten


Gevelsteen Snelbouwsteen Ytongblokken Betonblokken Stapelblokken Klinkers en Tegels Boordstenen Dorpels


Gevelsteen

Een uitgebreid gamma aan gevelstenen in verschillende lengtes, breedtes en diktes is te bezichtigen in ons toonpark.
U kan ook een kijkje nemen op de websites van onze leveranciers:

  • www.nelissen.be
  • www.wienerberger.be
  • www.desimpel.be

Andere gevelstenen zijn erkrijgbaar op bestelling.


Snelbouwsteen

We beschikken over een gamma snelbouwstenen voor niet-decoratief metselwerk, geschikt voor dragende en niet-dragende binnenmuren. De stenen zijn vervaardigd uit alluviale klei en gevormd met een vacuümstrengpers. Ze hebben een natuurlijke steenrode kleur en zijn homogeen van samenstelling. Deze snelbouwstenen beschikken over een aantal interessante eigenschappen:

  • Eenvoudige verwerking: de steen laat zich vlot kappen en wordt verwerkt zonder speciaal gereedschap.
  • Optimaal wooncomfort: de steen is een product van gebakken klei. Dit materiaal heeft een buffercapaciteit en houdt in de winter de warmte, in de zomer de koelte, langer vast.
  • Een duurzame en degelijke metselblok: dit is een metselsteen die letterlijk honderden jaren meegaat. Daarbij heeft hij zoveel voordelen dat hij de logische keuze is voor uw binnenmuren.

Verkrijgbaar in verschillende maten (lxbxh): 29x9x9cm, 29x14x9cm, 29x19x9cm, 29x9x14cm, 29x14x14cm, 29x19x14cm, 29x9x19cm, 29x14x19cm, 29x19x19cm
Van alle maten is steeds minstens één pallet voorradig.


 


Ytongblokken

Ytong is een volledig bouwsysteem waarmee elke woning van kelder tot dak kan opgetrokken worden. Het biedt een antwoord op alle moderne vereisten voor het bouwen van uw woning. Het voldoet zonder problemen aan de EPB isolatie-eisen en is het ideale product om constructies met EPB-aanvaarde bouwknopen op te trekken zonder koudebruggen.
Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand dat voor meer dan de helft bestaat uit miniscule versteende, met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zijn opvallende en unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid. Het is met andere woorden een materiaal dat tegelijkertijd dragend en isolerend is. Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. Het klassieke probleem van slecht geplaatst isolatiemateriaal is daarbij onbestaande.

Voor het optrekken van passiefhuizen zijn de Ytong Low Energy blokken van 50 cm een ideale oplossing. Ook de wandoplossingen met bijvoorbeeld de combinatie Ytong + Multipor bieden kwalitatief hoogstaande mogelijkheden om te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen inzake isolatie en energieverbruik.

Omdat Ytong een volledig hoog kwalitatief bouwsysteem is met alle elementen van kelder tot dak, is het veel gemakkelijker om de kostprijs van uw nieuwbouw woning te beperken zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Ytong bouwt snel dankzij de grootte en ergonomie van de blokken, de gemakkelijke verzaging en het gebruik van lijm in de plaats van mortel. Bovendien hoeft u met Ytong geen bijkomend risocovol isolatiemateriaal te plaatsen, omdat Ytong zelf een zeer goede isolator is. Hierdoor bespaart u als bouwheer op de kostprijs van het materiaal, op manuren op de werf en op eventuele huurprijzen omdat u veel sneller in uw nieuwe woning kan trekken. Ook naar de toekomst toe, is het vermijden van bijkomend isolatiemateriaal steeds in uw voordeel. Het risico op een slechte plaatsing (met alle nefaste gevolgen zoals opstijgend vocht of koudebruggen) bestaat niet, en de isolatiewaarde van uw nieuwe Ytong-woning vermindert niet doorheen de jaren (isolatiematerialen zijn onderhevig aan slijtage).
Belangrijk om weten is ook dat Ytong-muren voor uw epc-certifcaat steeds een winst van ca. 10 punten opleveren. Dat kan belangrijk zijn voor het verkrijgen van premies of bij eventuele verkoop van uw pand naderhand.
Wij hebben enkele afmetingen steeds op voorraad: 60x25x7cm, 60x25x10cm, 60x25x15cm
Andere afmetingen verkrijgbaar op bestelling.


Betonblokken

Standaard holle betonblokken worden samengesteld uit zuiver natuurlijke grondstoffen zoals gebroken steenslag, natuurlijke zandsoorten en grijze cement. Deze betonblokken worden volgens de hoogste kwaliteitsprincipes vervaardigd, voorafgegaan door een selectieve grondstoffencontrole.
De blokken vertonen aan beide zijden een regelmatig fijn gekorreld aspect en zijn perfect rechthoekig en vormvast. Door een sterke verdichting verkrijgen de blokken een fijne structuur waardoor ze tevens zeer geschikt zijn voor zichtwerk.
Verschillende afmetingen steeds minstens 1 pallet op stock:
39x9x19cm, 39x14x19cm, 39x19x19cm, 39x29x19cm
Andere afmetingen verkrijgbaar op bestelling.


Stapelblokken

Stapelblokken worden samengesteld uit zuiver natuurlijke grondstoffen zoals gebroken steenslag, natuurlijke zandsoorten en grijze cement. Deze blokken worden volgens de hoogste kwaliteitsprincipes vervaardigd, voorafgegaan door een selectieve grondstoffencontrole.
De holle betonblokken worden droog in rijen op elkaar gestapeld. De holle
kanalen in de stapelblok worden indien nodig voorzien van bewapening en gevuld met beton. Op deze manier ontstaat een stabiele gewapende betonmuur welke zeer vlak en homogeen is. De structuur van de stapelblokken is een ideale ondergrond voor pleisterwerk. Nutsleidingen zoals water en electriciteit kunnen rechtstreeks in de muur
geplaatst worden. Door de eenvoudige manier van plaatsen is geen speciale vakkennis vereist en is het de aangewezen manier om gewapende betonwanden te maken, voor aannemer en zelf bouwer. Stapelblokken worden toegepast in de industriebouw, woningbouw, landbouwsector, kelders, keermuren, zwembaden, vijvers, waperputten, stallingen, sleufsilo's … Enkel verkrijgbaar op bestelling
Deze stapelbloken zijn te verkrijgen in 2 maten (lxbxh), nl 39x19x19cm en 39x29x19cm
Enkel verkrijgbaar op bestelling


Klinkers en tegels

Een uitgebreid gamma aan terrastegels en klinkers in verschillende lengtes, breedtes en diktes is te bezichtigen in ons toonpark.

U kan ook een kijkje nemen op de websites van onze leveranciers:
- www.scheysbeton.be
- www.coeck.be
- www.rodal.be
- www.marlux.com
- www.stone-style.com
- www.marshalls.be


Betontegels
Deze tegels of betondallen worden geproduceerd op basis van hoogwaardig beton. De betondal wordt gemaakt met rechte kanten. De tegels zijn voorzien van een slijtlaag. Klassieke betondallen zijn standaard beschikbaar in 30x30cm met dikte 4cm in grijze kleur. In rode kleur of in andere dikte (5 of 6cm) zijn deze dallen verkrijgbaar op bestelling.

 


Boordstenen

Deze lineaire elementen worden geproduceerd op basis van hoogwaardig beton.
Om plaatsing te vergemakkelijken, verbeteren en verstevigen hebben deze boordstenen een tand-en-groef-systeem: aan één zijde heeft de boordsteen een halfcirkelvormige tand, aan de andere zijde een halfcirkelvormige uitsparing of groef.

De boordstenen zijn steeds voorradig en verkrijgbaar in diverse afmetingen in kleur grijs en antraciet: 100x15x5cm, 100x20x6cm en 100x30x6cm


Dorpels

Deze dorpels zijn echte Belgische blauwe hardsteen. Deze ‘blauwe steen’ is wel duurder dan zijn Chinese broertje, maar is dan ook van veel hogere kwaliteit met betere eigenschappen: duurzaam, vorstbestendig, weinig poreus, kleurvast homogeen blauw, traceerbaar, mechanisch ontgind zonder haarscheurtjes (in tegenstelling tot dynamietontginnig), perfect rechte en haakse zaagsneden, sociaal verantwoorde productie met lagere ecologische voetafdruk, …
Het betreft hier zowel raamdorpels als deurdorpels met opkant. Uiteraard beschikken beiden over een drupgroef aan de onderkant.
Deze dorpels zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en maten.
Standaardmaten zijn steeds op stock en meteen beschikbaar.