T-profielen en meubelplaten


T-profielen Meubelplaten


T-profielen

T-profielen of expanders zijn lichte sparrenhouten profielen die eenvoudig en snel verwerkt kunnen worden. Deze uitdikkingsprofielen dienen om extra isolatieruimte te bekomen in het dak, op (zolder)vloeren of tegen bestaande wanden. Dit is extreem handig bij renovaties, wanneer er bijvoorbeeld niet genoeg isolatieruimte beschikbaar is tússen de dakkepers of wanneer u uw zoldervloer wil isoleren, de leidingen wil wegwerken en toch nog uw zoldervloer zelf wenst te gebruiken. Voor veel van deze toepassingen worden nog al te vaak zware houten structuren gemaakt om de bestaande structuur uit te dikken, terwijl deze sparrenexpanders zeer licht, makkelijk hanteerbaar en eenvoudig aanpasbaar zijn. Bovendien zorgen deze lichte profielen voor een isolatiewaarde die tot 15% hoger kan liggen dan bij een uitdikking met massief hout omwille van het veel kleinere houtaandeel.
Het T-profiel bestaat uit een sparrenhouten osb-plaat met daarbovenop een sparrenhouten lat. De plaat dient om tegen de bestaande structuur te bevestigen op de juiste hoogte om zo meer isolatieruimte te creëren of een bepaald element uit te vlakken. Op de houten lat kan dan verder gewerkt om folies of plaatmateriaal te bevestigen.
Momenteel beschikken we over twee maten van T-profielen, nl 12x240cm en 26x240cm.


Meubelplaten

ECOBoards
ECOBoard is een duurzaam en gezond plaatmateriaal, het milieuvriendelijke alternatief voor OSB, MDF en multiplex. ECOBoards zijn niet van hout gemaakt maar worden vervaardigd van landbouwoverschotten die niet voor consumptie geschikt zijn en anders zouden verbrand worden of gecomposteerd (bv. afval van maisoogst, suikerriet, tarwe, koolzaad, … ). Deze vezels worden geperst en worden met hars gebonden tot een plaat met zeer goede eigenschappen.

De platen bevatten slechts 3% hars en zijn volledig formaldehydevrij, ipv 10 à 25% formaldehydelijm bij traditionele platen die hun leven lang dit giftige gas vrijgeven! Hierdoor komen traditionele platen weinig of niet in aanmerking voor veilige recycling of verwerking naar compost, daar waar ECOBoards juist 100% recycleerbaar zijn en steeds opnieuw bruikbaar zijn om nieuwe ECOBoards te vervaardigen. Zo voltooien ze de ‘Cradle To Cradle’-cyclus met een negatieve CO² Carbon Footprint van 0,618 CO²/kg!

ECOBoards zijn niet alleen 100% milieuvriendelijk en gezond maar overtreffen bestaande plaatmaterialenn in kwaliteit betreffende sterkte, waterbestendig-heid, brandbestendigheid en schroefvastheid. Bovendien kunnen deze eigenschappen nog verbeterd worden door toevoeging van meer MDI harsen naargelang de toepassing: branddeuren, watervaste platen, …

In tegenstelling tot traditionele boards op basis van hout zijn ECOBoards tot 3 keer beter bestand tegen vocht en zijn ze geschikt voor gebruik in de meest vochtige omstandigheden waarbij structurele integriteit en behouden kracht van groot belang zijn zoals keukens, badkamers en houtskeletbouw. Na 2 uur onder water vertonen ECOBoards slechts 3,4% zwelling en behouden hun schroefsterkte en stabiliteit.

ECOBoards zijn standaard reeds 20 tot 25 minuten brandvertragend daar ze eerder schroeien dan branden. In aanvulling heeft ECOBoards een volledig assortiment van voorbehandelde panelen en deuren met een B1 rating van 60 minuten en Softboards met Magnesiumkern voor de meeste toepassingen.
De standaard ECOBoards zijn 244x122cm groot en te krijgen in diktes 9, 12, 15, 18, 25 en 28mm.

Softboards hebben dezelfde afmetingen en zijn te krijgen in diktes van 8 tot 43mm.
ECO.S.B. platen met 4-zijdige tand en groef zijn 244x59cm groot en verkrijgbaar in dikte 12, 15 en 18mm.
Enkel verkrijgbaar op bestelling.
technische informatie

Tilly-platen
De TILLY natuurhoutplaat is een uitmuntende meubelplaat vanwege zijn stabiliteit, functionaliteit en zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Deze massief houten meubelplaat is opgebouwd uit een 3-laagse, kruisgewijze structuur in loof- of naaldhout. Er is eveneens een nog budgetvriendelijkere Tilly-plaat bestaande uit een 1-laagse structuur uit vurenhout.
Alle Tilly-platen worden vervaardigd in Oostenrijk op 100% ecologische wijze, gelijmd zonder giftige lijmen dus ideaal voor keukens, meubels plafonds, vloeren, wanden, deuren, luiken vensterbanken en kasten in leefruimtes.
Tilly-natuurhoutplaten met de beproefde drie-lagen-kwaliteit staan garant voor schoonheid, innovatie, veelsoortigheid, gezondheid en comfort:

 • Absolute topkwaliteit van hout
 • Kwaliteitsbeheersing door permanente research en strenge controles
 • Milieubewustzijn bij inkoop en verwerking
 • Hoge functionaliteit en eenvoudige verwerking


Europees loofhout – 3 laags
Beschikbaar in : eik – els – es - gestoomde beuk – kernbeuk – kers - berk
Eigenschappen : - dikte 20mm, opgebouwd uit 3 lagen : 5-10-5mm

 • vaste breedte 125cm
 • lengtes :72-80-95-125-165-190-205-230-250cm,-300cm
 • kwaliteit A/B
 • lamelbreedte 71mm
 • individueel verpakt in folie


Naaldhout PEFC – 3 laags
Beschikbaar in: vuren – lariks – grenen – douglas
Vuren - Eigenschappen: - diktes : 13-15-19-22-26-32-42mm

 • vaste breedte 125cm
 • lengte : 250cm of 500cm
 • mogelijke kwaliteiten : o.a. A/B, AB/B, B/C,…
 • lamelbreedte 90-140mm

Lariks - Eigenschappen: - dikte 19mm, opgebouwd uit 3 lagen: 5,5-8-5,5mm

 • breedte 125cm of 205cm
 • lengte 250cm of 400cm
 • kwaliteit AB/B, AB/C
 • lamelbreedte 90-140mm

Grenen en douglas : op aanvraag

Naaldhout PEFC – 1 laags
Beschikbaar in vuren
Eigenschappen : - mogelijke diktes : 14-18-21-24-27-32-42-52mm

 • breedte 121cm
 • lengte 250cm of 500cm
 • mogelijke kwaliteiten : A of B
 • lamelbreedte 40-43mm


Enkel verkrijgbaar op bestelling